top of page
sovrum.jpg

Sovrum

Du svettas 
1,5 liter fukt per natt

Med tanke på att man sover 6-10 timmar och svettas ut ca 1,5 liter vätska per natt finns det ett par saker som är extra viktgia att tänka på just kring sovrummet.  Det enskilda rum vi spenderar mest av vår tid

En bekväm säng som håller länge, är skonsam för ryggen, bäddmadrass och säng som klarar mängden fukt vi avger, god ventilation, lättstädat  och friskt inomhus klimat utan giftiga emissioner från färger, limmer, formaldehyd eller liknande.  

 Svanenmärkt Carpe-diem sängen för Master bedroom i bild följde med från förra huset, alla sängar försedda med ekologiska bäddmadrasser från Grön Interiör, Auros ekologiska färger på väggarna och mekanisk FTX ventilation med värmeåtervinning löste resten av våra kriterier.

Inredning 
& material

Som byggmaterial och inredning lade vi  Svanenmärkta spårskivor för golvvärmen, miljömärkt laminat golv, begagnade garderobsstommar från IKEA med nya dörrar från Picky Living.  Innertak samt byggskivor i väggarna är miljömärkta med Svanen. Skjutdörren in till sovrummen från Ekstrands är utan formaldehyd. 

Taklampa, begagnad, sängbords lampor dock nya samtlig belysning med LED. Sängborden av metall och glas -lätt att återvinna och inga emissioner.  I rummet har vi även programmerat strömbrytaren med en släck allt funktion så att merparten av all belysning släcks direkt med en knappryckning.

Klicka på bilderna för mer info. 

bottom of page