top of page
289107408_10158877298305897_1263130094053821119_n.jpeg

Invigning

Vilket party

Vem har sagt att hållbart och miljövänligt behöver vara tråkigt?! 

Det var lite av temat när vi invigde Eco Now House 2.0 med ett poolparty och Peter Siepen som DJ och konferencier. 

För att hitta den rätta mixen av "VIP-gäster" anlitades festarrangören Johan Carlén. Det blev en skön mix med allt ifrån modeller, designers, entreprenörer, skådespelare och influensers till grannar, vänner och hållbarhetsprofiler. Att inspirera både befintliga och nya målgrupper och visa en roligare sida av hållbarhet med vårt ekohus i som front var syftet. 

Utöver husvisning så bjöds gästerna på årets poolfest med mat och dryck komponerat av Grillmässan -  självklart med ett hållbarhets tema även där. 

Bild från Armand Dommer

_MG_7039.jpg

Fossilfritt

Våra inbjudna gäster och press fick möjligheten att åka med abonnerad buss från Waterfront. Givetvis var det viktigt att bussen körde fossilfritt vilket Interbus levererar för alla sina bussar.  

Det första gästerna möttes av var dels mäklare från Erik Olsson , dels Ford Mustang Mach-E GT 

eldrivna skönhet som erbjöds till provkörning denna dag. 

buss.jpg
289217354_5463895746996462_6305268108042767119_n.jpeg

Visning med mäklare

Som nämnt så var Erik Olsson  Fastighetsmäklare på plats och det blev flera frågor om vi skulle sälja huset nu. 

Det har vi inte planerat, men om man bjuder in till en husvisning, vilken bättre partner än stans bästa fastighetsmäklare kan man tänka sig då?

Här ser vi de super trevliga och duktiga mäklarna som var på plats och välkomnade våra gäster och visade runt.  

Klimatneutralt & smakrikt  

Så kan man sammanfatta några av inslagen som gästerna bjöds på redan i bussen på väg till invigningen. Climate Hero bjöd nämligen på en gåva om 3 månaders "klimatneutralt liv" räknat på att Svenskar i genomsnitt ger upphov till 10 ton Co2 per år. En produkt vi tyckte var lämplig för bussresan och värd att lyfta hållbarhetsarbetet bakom var Estrella. Kanske inte det första man tänker på men de har faktiskt påbörjat en jätte satsning som inledningsvis inkluderar exkluderad palmolja, enbart svensk  och dansk potatis, klimatneutral produktion och minskad plast. Råvaran potatis är ju i sig ett bra miljöval med lågt klimatavtryck också. 

I bild ser vi också den fina broschyren över huset från Erik Olsson och Såser från Johan Jureskog. Det sistnämnda inslaget relateras till Grillmässan där Johan Jureskog varit en av frontfigurerna de senaste åren. 

goodiebag.jpg
jimmi öl.jpg

Entreprenören och Grillmästaren Jimmy Stening kan numera titulera sig även ölbryggare. Han ligger nämligen bakom det helsvenska och ekologiska ölet KUMLAGÅRD WIT som lanserades dagarna innan vår invigning. Alla ingredienser inom 2 mils radie från Jimmis gård. Ölet serverades på plats av Jimmy

i egen hög person

Hittas på systemet nr 37583

samt Mälardalen Brewing Company

tonic.jpg

Swe/Tonic 

var på plats och bjöd på sin handgjorda tonic i olika smaker. Swedish Tonic är utan tillsatser, ekologisk (de bytte nyligen ut en ingrediens för längre hållbarhet och förlorade då ekostämplen men ändå) och med äkta råvaror. 

Swedish Tonic proffsiga bartender var på plats och serverade drinkar både med och utan alkohol  i nybyggda växthuset. De som föredrag med alkohol serverades Swedish Tonics egna ekologiska (på riktigt) gin snaps. 

tofu.jpg

Vego

Som vego-alternativ serverades rökt och grillad Tofu på spett. Tofun kom från lokala Vallentuna baserade  Yipin  så både lokalt & vego på samma gång! 

love.jpg

Välkomstrinken presenterades av mousserande rosevinet Love spirit - passande namn och dryck för dagen tyckte vi! 

genelec.jpg

Genelec var en av dagens sponsorer. Deras högtalare är av återvunnen aluminium från gamla bildelar bland annat, och deras nyhet RAW som syns i bild är helt utan färger och minimalt med ytbehandling. 

Läs mer om deras imponerande hållbarhets arbete här 

POOL_0030.jpg

Vilt

Vilt är ett väldigt klimatsmart alternativ för mat, rekommenderat av bla WWF.  Få produkter inklusive vego-alternativ har lägre klimatavtryck. På plats hade vi därför bjudit in Swedish Wild som serverade bland annat rådjurs filét på vår egna Ofyr grill. 

POOL_0017.jpg

Bland utställarna fanns även Traeger som intog vår nya altan av bambukomposit med kringliggande trädgårdsdamm. Otroligt smart grill vi har själva och som använder sig av pellets 

stol webb.jpg

Designern Peter Englund och hår stylisten Beba Jonsson provade ute daybeden från Vondom som hittas på nylanserade OP Living 

warp.jpg

Warp News var på plats för att filma eventet. Deras filosofi är 

faktabaserade optimistiska nyheter med fokus på hållbarhet, teknik, vetenskap och mänskliga framsteg. 

Här ser vi när de intervjuvar mig på nylagda gräsmattan. Var rädd att gräset inte skulle överleva eventet, men det verkar ha gått bra! 

malarögrillen.jpg

Mälarögrillen framtagen av Kjell Ogenstedt  fd Nobelkock är ett finslipat mästerverk av kvalitet och funktion. De var på plats vid vår helt nylagda grusgång och bjöd på fantastisk mat från glad gris, Yipins tofu och en egengjord Coleslaw

_MG_7185.jpg

Ford Mach-E GT 

fanns till provkörning på plats. 

0-100 på hur lång tid var en frågorna i tipsrunda som fanns på plats. Svaret är 3,7 sekunder

20220621_120438_edited.jpg

Hela vägen från Oslo kom entreprenören skaparen bakom bag-in för att visa upp ett tjusigare och smartare sätt att skydda och täcka sina utemöbler

kotte.jpg

. Kotten var en utställare & produkt som på ett utmärkt sätt representerade både grillmässan och hållbarhetstemat. Kottar i stearin som bras och grilltändare, så enkelt men samtidigt underbart smart. Och hållbart, därtill i en riktigt snygg lyxig förpackning.

Bild Cawa media 

siepen altan.jpg

Odödlige Peter Siepen var runt överallt och var en fantastisk värd på ett sätt man själv inte hann med eller ens hade energi till. Se fler bilder nedan, på instagram och Cawa media  

SodaStream Duo

Nya SodaStream Duo var ett av dryckesalternativen för de som ville ha alkoholfritt. Med deras socker och kalorifria Bubly drops kan man smaksätta vattnet med olika smaker.

Mr universum

Tidigare vinnaren av Mr Universum modelltävling slog till på vilt kött

Aqua clean

Gästerna kunde bland annat prova Geberits duschtoalett Aqua Clean Mera

Peter Siepen poolparty

Vissa tog temat med poolfest fullt ut

Ford Mach-E GT

Dogge är en inte bara en legend i sig utan också sann supporter till Grillmässan, och numera även till Eco Now house och Ford Mach-E

Swedish tonic poolparty

Swe/tonic bar i växthuset var en succé i sig

Poolparty

Härlig stämning där vädret blev fantastiskt efter en skakig morgon och en veckas ångestfylld följetång av väderprognoser

juniper

Master bedroom bäddades fint med hållbara och superfina Junipers sängkläder. Ekologiska väggfärgerna från växtbaserade Auro.

eco now house

Så härlig mix av gäster och celebra besök. Sioo:x panel i bakgrunden

Poolparty @ eco now house

En bild säger mer än 1000 ord

bottom of page