top of page

Hållbart ljud 

Ett segment som inte direkt har börjat marknadsföra sina produkter som hållbara och där kunder förmodligen inte tänkt så mycket på att fråga om detta historiskt, är inom ljud. Högtalare och ljudsystem.

Det finns dock undantag, Genelec har redan från start satt hållbarhet högt på agendan, inte bara genom att leverera produkter av hög kvalitet och livslängd utan med ett genuint miljö och klimat arbete och hållbarhets tänk från grunden.  

INTEGRATION_DESIGN_raw_Genelec-19-989x556-1.jpeg
sustainability_section-main_image.jpeg

Genelec

Genelec är ett finskt företag som tillverkar högkvalitativa högtalar- och subwoofersystem för såväl professionella miljöer som för ljudentusiaster sedan 1978. Lokal tillverkning, lång livslängd och byggd av återvunnen aluminium från gamla burkar och bildelar är bara några av inslagen. Nya modellen Raw  är helt avskalad för en mer industriell look där den återvunna råa metallen får en häftig effekt. Miljöfördelarna med raw är att den inte behöver så mycket efterbehandling och inte har något färglager. 

Genelec har vunnit fler utmärkelser för sitt fina hållbarhetsarbete, senast i år 2022 för Inavation Business Award for Sustainability. 

Läs mer om Genelecs hållbarhets arbete här 

bottom of page