top of page

Framtidens kylskåp

smart kylskåp samsung

Samsungs internationella slogan "its more than a Fridge" är inte bara en reklam liner. Family Hub 3.0 är den typen av kylskåp det länge pratats om ska komma som förenar smarta hem tekniken, appar, kan registrera när matvaror går ut osv. Den är här nu! 

Kylskåpet finns som French door, som tidigare inte varit så populärt i Sverige men börjar komma nu, dels finns kylskåpet som Side by side vilket faktiskt ger en större volym i antal liter än Frenchdoor. Kylen har A++ i energimärkning och integrerad isdispenser (kräver vatten framdraget). Det riktigt speciella med kylen ser man förstås relativt direkt- det är en stor läsplatta integrerad i kylskåpsdörren. Onödigt? Kan tyckas men det är detta som är nyckeln till att den kalas för Famly hub och kan göra anspråk på att vara framtidens kylskåp. 

samsung-family-hub

Läsplattan har givetvis uppkoppling och rymmer en rad funktioner och färdiga appar för just kylskåpet. Här hittar man allt från recept till hembeställning av mat. Här kan man reglera även kylskåpets temperaturer härifrån och man kan även titta på TV eller lyssna på Radio eller Spoitfy direkt från kylen. Tanken är att plattan ersätter både radio och eventuell frukostbords TV på detta sätt.  

Men de riktigt smarta funktionera är kamerorna inne i kylskåpet. Dem gör att man inte behöver öppna kylskåpet för att se vad som finns inne och man kan markera varorna på displayen och lägga in anteckningar och påminnelser om när produkterna går ut tex. Uppdateringar kommer ske automatiskt längre fram och då kommer den troligen kunna scana av varorna själv men just nu är detta en manuell funktion. Läsplattan har även kalender och anteckningsblock så man kan synkas andra familjemedlemmars kalender, skriva meddelanden till varandra osv. 

tittain i kylen via mobilen

Kameran och appen gör kylskåpet smart i flera steg. Det gör att man även kan se vad man har i kylen i sin telefon. När man är och handlar är det med andra ord bara titta in i mobilen för att se vad man har hemma eller inte. Dessa funktioner kan få stor påverkan på att minska matsvinnet och även hjälp att planera maten via matplaneringsverktyg, ytterligare en app som medföljer. Givetvis är kylskåpet kompatibelt med röststyrning och framtida uppdateringar kan bara laddas ned för att göra kylskåpet ännu smartare. 

Samsung Familyhub

Se online recention och film om kylskåpet från Digital trends här

bottom of page