top of page

Snyggaste köken 2020

Updated: Sep 17, 2020

Vårt egna kök korar inte in på denna lista, men vi är heller inte helt klara än så vi får se 2021 :)

I jakten på inspiration och i diverse Instagram flöden så har vi förstås hittat några galet fina drömkök, och nu tänkte vi delge våra absoluta favoriter vi uppmärksammat under året. Det är framförallt design och estetik vi hyllar här men alla exempel inkluderar inslag av hållbarhet. Skriv gärna en kommentar om vilket kök ni tycker bäst om.

Hållbara material i ett av 2020 års snyggaste kök
Biancas kök från Kitchens by Paul

Sannolikt ett av årets mest uppmärksammade kök - Bianca Ingrossos superfina kök från Kitchens By Paul (KitchensByPaul på Insta). En av Svenskarnas mest klassiska och mindre miljövänliga manövrar när man flyttar in i nytt hus/lägenhet är att vi byter ut hela köket även fast det kanske är ganska nytt. Nu var det ju precis detta även Bianco gjorde, men här verkar man ha behållt stommar och struktur och snarare uppgraderat köket än bytt ut det, vilket ju faktiskt är väldigt stor skillnad.

Väldigt bra exempel på hur mycket en köksrenovering kan göra utan att behöva slänga ut allt det gamla. Innan och efter.I Biancas kök har bland annat Dekoton används som klimatsmart material. Vårt egna val och favorit för bänkskiva då det är underhållsfritt, motståndskraftigt mot fläckar, rödvin/syra, värme och kyla. Dekton består till största delen av återvunnet material som aska och porslin. Vet att vår partner Beslag Design blivit inkluderade i Biancas kök också (Led belysningen).

Hållbar köksdesign. Snyggaste köket.
Ett av 2020 års snyggaste kök enligt Eco Now House

SieMatic har alltid varit en personlig favorit, och SLX Pure är knappast ett undantag (bilden ovan). Siematic har hög miljöstandard i sin produktion och jag tror vi kan konstatera med blotta ögat att vi inte pratar slit och släng. Svårt att se att en ny ägare skulle vilja gå in och ändra något här. Kolla detaljerna - så galet fina att jag får lust att göra om hela vårt kök (möjligtvis en negativ miljöaspekt med detta kök att det får en att vilja gör om allt man tidigare gjort).

designkök, köksdetaljer
Små köksdetaljer som gör stor skilnad

Här (nedan) ett annat kök från Tyska SieMatic, dock kom detta redan 2018 och inte 2020 men det får vara med ändå. Denna bild utgjorde faktiskt inspirationsbild till vårt egna kök.

Här nedan kommer ytterligare ett fint kök från Kitchen by Paul. Återigen med fina skivor i Dekton (@ cosentino_scandinavia på instagram) för vägg och bänkskiva.

kökstrender, designkök
Vitrinskåp en av 2020 års kökstrender

Avslutar med ett kök från lyxiga Bulthaup (nedan). Väldigt fin färgkombination trots flera olika material, och kul med ett påkostat kök som vågar skippa att köra kyl och frys inbyggt, dem behöver inte vara inklädda med köksluckor för att få det stilrent. Det är oftast lite opraktiskt enligt mitt egna tycke med inklädd kyl och frys, bla tappar man i regel volym då och det kan vara svårt att få till tillexempel isidispenser om man klär in kylskåpsdörren. Här alltså ett exempel med fristående kyl och frys.

köks ö, hållbara och snygga kök
vi som tyckte vår köksö var lång...

Några tydliga trender vi kan se i dessa kök är att köks-ön fortsätter att dominera i de mer påkostade köken, samt att vitrinskåpen ser ut att göra stor comeback. Men gärna i form av platsbyggda lyxiga varianter med genomtänkta material och Led belysning. Vi ser också tydligt att induktionshäll i köksö nästan alltid är förenat med infälld fläkt (som vi också kör givetvis :) ) Märk också att inget av ovanstående kök har valt dubbla ugnar, trots att det är en vanlig efterfrågan från kunder just nu. På väg bort eller på väg in?

Mer om kökstrender i vårt tidigare blogginlägg som nu är uppdaterat med fler exempel.
2,493 views0 comments

Comments


bottom of page