top of page

inflyttning & nytt kök


flyttkaos! Skumgummimadrassen i bild är förvisso begagnad men ändå inte ett önskvärt materialval ur miljösynpunkt . Inredningsbutiken grön interiör har nog även ett och annat att säga om hur lämplig den är att ha i sovrummet överhuvudtaget. Står på listan att åtgärda..

Efter ett par månaders renovering och boende på 35 kvm lägenhetshotell så var det dags för inflyttning. Men en olycklig leverans av golvet försenade möjligheterna att få övervåningen klar i tid. Då vi redan bokat om flytten en gång och dessutom checkat ut från lägenhetshotellet så var vi tvungna att köra ändå. Det blev en lite knepig inflyttning där allt pressades in i ett enda rum mer eller mindre, tur att vi öppnat upp planlösningen och skapade lite yta innan.

Bygga kök när 100 flyttkartonger och allt annat från förra hemmet +nya hemmet är inpressat i samma rum är inte det lättaste. Precis som förra ekohuset så blev det miljömedvetna köksföretaget Puustelli. Vi provade vanliga köket denna gång inte supermiljököket Miinus, men med en del egna specialdetaljer.

Kök börjar komma på plats. Under denna period bor vi tillfälligt ute på landet.

Lite mer i ordning men inte klart. Bänkskivan som väger runt 250 kg var ett äventyr i sig att få på plats. Det är Cosentinos Dekton vi har valt som skiva till köksön som blev hela 3,30 m lång.


90% klart. Här har kylskåpet äntligen kommit. Family hub 3.0 med inbyggd surfplatta och en massa smarta funktioner. Det är så här långt vi har kommit nu. Saknas lite estetiska detaljer runt köket samt till köksön.

Det här är inspirationsbilden. Siematics kök, riktigt snyggt tyckte vi. Den guldiga nyansen verkade vara omöjlig att få till dock och Siematics prylar är tyvärr lite för dyra för oss. Dessutom ville vi bygga på med en del egna lösningar och bättre miljöval.

Som ni eventuellt märkt är det ingen fläktkåpa ovanför spishällen. Det är för att fläkten är inbyggd/infälld i induktionshällen och bänkskivan. Produkten heter Bora.

Bänkfläktar har blivit populära på sistone. Man slipper slå huvudet i fläkten vid matlagning om man är lång och det ser mer avskalat ut om man gillar den typen av design. Bora var bland de första att utveckla dessa och anses av många ha marknadens bästa bänkfläktar. En viktig detalj om man skräddarsyr sitt egna kök och använder flera olika leverantörer är att man måste synka hur produkterna skall fungera och installeras tillsammans. Planlimmad häll blir riktigt snyggt, då är den slimmad längs med bänksskivan och sticker inte upp något alls. Vi använde oss av

YLÄMAAN GRANIITTI OY i Finland. Köket och Cosentinos material kommer nämligen därifrån så det var närproducerad stenhuggning i förhållande till vart material fanns från början. Hällen satt perfekt!Den tunna rostfria diskbänken kommer från Purus. Svensktillverkade produkter av mycket hög kvalitet. Denna kommer med diskhon infälld så hela diskbänken kommer gjuten i ett enda stycke. I så hög utsträckning som vanligt har vi försökt välja material som kräver så lite underhåll som möjligt, är lätta att göra rena, är tåliga och håller länge. Både diskbänken i rostfrittstål och bänkskivan till köksön är bra exempel på sådana material. Kaklet som är samma till golven är från CC Höganäs och heter Preziosa, färg Amani.


Kök med Purus diskbänk och Samsung Family hub i bild.

139 views0 comments

Comments


bottom of page