top of page

De värsta utmaningarna med renoveringen


Japp! -Det blev värme till jul. Till slut :) Men det var en del utmaningar innan vi kom dit.

Målet var att göra övervåningen klar i tid innan jul. Vi hade hoppats att även den nya entrén på nedervåningen och det barnrum som skall vara på nedervåningen skulle vara klart men det stod klart långt innan att det inte skulle bli möjligt. Anledningen var förutom en del försenade leveranser som bromsade upp mycket att vi varit tvungna att dra om alla avloppsledningar, vattenrör mm. Ska inte tråka ut er med fler detaljer kring detta men då dessa integreras med nedervåningens rör och allt skall kopplas in i bergvärmepumpen så har detta tagit en del tid och en hel del bilande (när man borrar bort betonggrunden) med väldigt mycket byggdam som följd. Under denna tid så har byggfläktar och eldstaden fått värma övervåningen. Det har inte bara blivit dyrt utan också väldigt kallt. Jacka och skor på inomhus har varit standard i flera veckor. Här är några av de mindre glädjande inslagen man fick stå ut med.


Köket kom på plats till inflyttning men tyvärr inte inkoppling av spis och ugn. Då är det tur att man har denna, En fantastisk smart och praktisk inomhus grill från OBH.

Så här såg det ut innan allt kom på plats.

Lite mer klart och barnen talar ut..Barnens lycka! Wifi/internet kom igång innan jul. Allt är förlåtet

Så värmen, internet och el. Att vara utan dem var lite av en utmaning i vardagen. Att kylskåpet blev försenat och att vi inledningsvis var tvungna att gå ut och gå runt huset och sen ned i källaren för att hämta saker ut kylen och att vi inledningsvis var tvungna att tända och släcka lamporna från källarens elskåp var också ett..kärt minne.

Fördelen med att ha levt med allt detta och genomgå en sådan här renovering när man delvis bor i den samtidigt är man uppskattar det man får betydligt mer sen. Bara att känna golvvärmen blev en enorm lyx. Att tända lamporna vanligt och att det fungerar, sådana saker man inte tänker på annars eller knappast går runt och uppskattar. Vi kommer troligen ha glömt allt detta inom kort men det är lite nyttigt att vara utan alla bekvämligheter man normalt tar för givet, och i synnerhet att få uppleva kontrasten till de extra ordinära inslag vi kommer ta in i detta projekt. Framförallt förväntar jag mig att vi kommer få ett perspektiv på vilka saker man faktiskt behöver och har glädje av. Åtminstone att vi bygger upp en högre uppskattning för både oss och barnen inför slutresultatet av denna renovering och projekt. Här nedan lite bilder av hur det såg ut inför julen. Betydligt mer i ordning fick vi det tillslut.

87 views0 comments

Comments


bottom of page