top of page

Blir det någon värme i jul?

Updated: Sep 14, 2020

Det är frågan vi just nu ställer oss. Kampen mot klockan är i full gång att få klart övervåning och pannrum så värmen kan aktiveras. Byggfläktar som värmekälla är ingen hållbarlösning för vare sig klimat eller plånbok.

Men vi har kommit ganska långt. Så här såg det ut innan vi flyttade in;


Huset har två våningar, ett källarplan och en övervåning. En smal tillsynes livsfarlig trappa ledde ned mellan sovrummen till källaren och under trappan fanns en liten toalett. En extra toalett fanns även vid ingången till huset som var vid sidan av huset. Vi ritade om hela planritningen och rev ut allt. Hade egentligen inte tänkt riva ut riktigt allt på nedervåningen, åtminstone inte direkt, men förhöjda fuktvärden gjorde det nödvändigt. Oisolerad platta på mark får ofta den effekten. Så här såg köket ut, det sålde vi på blocket och köparen fick montera ned det själv. En av få saker som gick bättre än förväntat.


En mysig eldstad på övervåningen är det enda vi lämnat kvar i princip.

Bilden är hur eldstaden såg ut innan. Fler bilder hur huset såg ut innan samt planlösning kan ni se här

Detta är inte Beirut som någon trodde utan resterna av den utbyggnad som fanns innan. Det var som en inglasad veranda, men utan glas och väldigt låg takhöjd. Vi ville integrera utbyggnaden i huset med full tak höjd. Samtidigt passade vi på att bygga ut med några kvm till. Den öppna planlösning vi tänkt oss bygger på att köket går in en del i utbyggnaden. Det visade sig att dessa extra kvm skulle bli väldigt bra, men också galet dyra...Dels behövdes konstruktör och bygglov. När vi kom till stadiet som bilden visar så uppenbarade det sig att det innan var ojämt gjutet och inte i samma höjd som övriga huset. Något som kostade både tid och material vi inte räknat med att fixa till. Att riva den tillsynes lilla utbyggnaden visade sig också kräva galet många containrar med byggavfall. Allt sorterades i trä, metall, sten osv. klimtavtrycket av hela projektet kommer räknas ut sen när vi är klara.


Kanske insåg Marie redan här hur mycket mer omfattande allt skulle komma att bli. Det kan ju tyckas stökigt redan här men i jämförelse är tomten relativt fin här faktiskt mot hur det skulle bli sen. (och är nu).


Sakta men säkert började nya utbyggnaden komma på plats, och högen av byggmaterial bli allt högre...Som ni ser så är det fortfarande sommar här och vi var optimistiska att tidsplanen faktiskt skulle kunna hålla.

Ska bara fixa lite till. Ca 1,5 månader innan planerad inflyttning!

Fortsättning följer...

156 views0 comments

Comments


bottom of page