top of page

Hållbar utveckling utan avkall på design & komfort

Om idén och initiativtagaren bakom projketet

badrum webb.jpg
Anders i soffa.jpg

Anders Hallström

Jag är trendspanare inom bygg och inredning över lag men i synnerhet av miljödrivna produkter. Jag har också utbildning i klimatberäkningar och över10 års erfarenhet som hållbarhetskonsult.  Denna sajt är ett forum där jag delar med mig av mina tankar, lärdomar, tester och trendspaning, samt förstås kring själva bygget och livet i Sveriges mest moderna ekohus.

Foto från Anders.jpg

Våra Ekohus

Eco Now House 2.0 är fortsättningen på pilotprojektet Eco Now House. Det förstnämnda projektet utgick från en renovering av ett radhus och inkluderade även en klimatstudie av familjens alla val under ett helt år. Konceptet blev väl mottaget och utvecklades till att omfatta ett nytt projekt planerat från grunden. Tanken var från början att bygga ett eget nytt hus, men slutade i en omfattande totalrenovering av ett 60 tals hus. 

Bakgrund & upplägg

Eco Now House är ett koncept och initiativ som drivs av entreprenören Anders Hallström, grundare av företaget Eco Now. Eco Now är idag ett miljökonsultbolag men började som miljöfokuserat event bolag och arrangerande bland annat Sveriges första renodlade miljömässa mellan 2009 och 2015.

 

"Efter att i flera år ha marknadsfört utställare med en rad spännande idéer, produkter och lösningar tröttnade jag på att så få av de riktigt spännande produkterna uppmärksammades eller påträffades ute i handeln eller i praktiken. Idén att initiera egna projekt där "marknadens bästa miljöval" faktiskt användes och testades tändes till liv. Eco Now House började just som ett sådant projekt. Att inkludera så många material, tekniker och inslag som möjligt vilka alla definierade olika aspekter av hållbarhet och energieffektivitet."

 

En målsättning med Eco Now Huse projekten har också varit att visa på att miljödrivna produkter inte behöver stå i kontrast till design och komfort. Konceptet blev väl mottaget och Eco Now House utvecklades till att bli en fristående företagsdel av Eco Now.  

Idé, design och projektledning i Eco Now House projekten utförs av mig. Jag letar material och leverantörer till projekten efter noggrann research. Min kunskap och utbildning är inom miljö och hållbarhet där jag till vardags bland annat utför klimatberäkningar och konsulterar företag inom hållbarhetsfrågor. Genom både praktiska tester och lång research under flera år har jag följt den  miljödriven marknaden i allmänhet och byggsektorn i synnerhet.  Byggtekniskt kunnande av material och byggnation är dock på lekmanna nivå och förvärvad främst efter intresse på området, samt från att ha renoverat åtskilliga objekt och boenden under åren (tre hela hus, tre lägenheter och flera konsultuppdrag). 

För att kunna genomföra våra omfattande ekohus projekt har det även krävts en stor portion lyhördhet och och en hel del konsultation med såväl  byggledare som branschkunniga experter, därefter har jag dragit mina egna slutsatser. 

 

De blogginlägg och reportage vi gör innehåller ofta länkar till produkter, källhänvisningar eller liknande. Detta är inte betalda länkar om inget annat har angivits i början av blogginlägget. 

Huset och den omfattande renoveringen är finansierad av oss själva men flera producenter har erbjudit rabatterade eller ibland helt sponsrade produkter för att vi ska kunna testa dem och så att leverantörerna kan låna och ta del av vårt hus som showroom och referensobjekt. 

bottom of page