top of page

Mediarum & tonårsrum

För ca 10 år sedan pratades det om "man caves" det är inget begrepp man hör så mycket tals om längre. Kanske låter det inte så PK längre, kanske är det mer applicerbart på småbarnspappor som nyligen flyttat till hus, jag vet inte men i vårt fall när barnen börjar bli större tonåringar finns inte utrymme för en man cave, om det någonsin gjorde det. Begreppet har ersätts med

"media rum" istället. 

 

Vad som från början var ett långsmalt rum båda våra söner och  vår dotter skulle försöka samsas om för spel, film och umgänge med kompisar har nu delats av med en industrivägg med ljudiolseringslister.

 

Innanför dörrarna ser vi de Svanenmärkta takskivorna från byggelit, eleganta golvsockeln i aluminium från Olive Sverige, inspektionsskåpet till ventilationen under golvet och husets wifi central, och ventilationstrumman med FTX ventilation. I ett källarutrymme är det extra viktigt med god ventilation. 

industrivägg.jpg
17850851120704485.jpg

Från ljust till mörkt

Vi målade från början hela rummet ljust (det är ändå källare) men när efter iden om att skärma av rummet med industrivägg genomfördes målade vi innersta rummet i en mörkare färg. Här frångick vi Auros färger då de är mer begränsade i färgskalan, det blev Svanenmärkta mineraliska färgen Lady från Jotun som får en unik matthet.    Vi valde också en murrig otroligt skön kvalitets soffa från Stalands. Industridörrarna, ljust golv och fönster gör att det inte känns för mörkt, men ändå den rätta "bio kännslan". 

genelec_raw_linkedin_1200x628px_RAW.jpeg

Hållbart ljud 

Inget mediarum utan teknik och ljud. Högtalaren i bild är RAW från Genelec. Som namnet antyder är den helt rå, ingen sprutlakerad färg alls och tillverkad av återvunna bildalar. 

Alla våra högtalare är från Genelec som tillverkar sina produkter lokalt i Finland. Inget Made in China. Fantastiskt ljud och fantastiskt hållbarhetsarbete i en bransch där hållbarhet inte direkt efterfrågas, vilket gör det extra värt att uppmärksamma.

  Läs mer om hållbart ljud 

Före/efter Bilder & Info 

Klicka på bild för informaton 

bottom of page