top of page

Badrum, bastu & 
Tvättstuga

Totalrenoveringen av 60-tals huset som blev Eco Now House 2.0 innefattar två badrum, en toalett och en tvättstuga. Innan fanns bara ett badrum så det nya badrummet/spa med bastu blev ett helt nytt tillskott. 

Alla avloppsstammar byttes helt till nya fräscha rör där vi använde Geberits "tysta rör" vilka ska medföra att man döljer ljudet bättre av spolande vatten i rören. Samtliga våtutrymmen kaklades och ny el drogs in. Klicka för före/efter bild. 

Läs våra blogginlägg om duschtoaletterna. 

Framtidens
Toalett

Bidén gör comeback i form av Duschtoalett 

I måttot Sveriges mest moderna ekohus inkluderar och testar vi den senaste tekniken och när det är relevant - de senaste inrednings trenderna! Här ingår i allra högsta grad duschtoaletten eller ”japan toaletten" som den också kallas i folkmun. Geberits Aqua Clean (bilden till vänster) är det senaste i utveckligen på denna front. Man kan likna den med en uppdaterad form av bidé och toalett i ett. Toaletten spolar rent med vatten och torkar med varmluft. Sverige toppar listan över länder i Europa som använder mest toalettpapper och denna snålspolande toalett minimerar eller utesluter det behovet utöver att erbjuda ett betydligt mer hygieniskt och skonsamt sätt för rengöring.

Därtill marknadens snyggaste toalett! 

Övre badrummet

Klicka för större bild samt info

tvättstuga.jpg

Inredning är  från Svenska Vedums Svanenmärkta kollektion och färg Nora Grey, kombinerat med beslagen Helix från

Beslag Design.

Tvättstuga

En hållbar tvättstuga bygger på miljömärkt hållbar inredning och materialval, energisnåla produkter, och en säkert och praktiskt byggt tvättstuga som givetvis ska följa försäkring och byggregler för våtrum. 

Innan renoveringen fanns plastmatta, en trasig minibastu och hönsuppfödning i detta rum.. Vidare har miljövänliga takskivor, ekologiska färger, LED belysning och vitvaror med högsta energiklass valts.

Kläderna tvättas i Tvättmaskin från Samsung med högsta energiklass, ångfunktion och "eco bouble" som minimerar behov av tvättmedel. Tvättmaskin och torktumlare är upphöjda för att lättare komma åt.

Bilder
Tvättstuga

Bläddra och klicka på bilderna för att se mer detaljer kring tvättstugan.

SPA

I devisen att ett hållbart hem också är ett trivsamt hem utformade vi huset för att även uppmuntra till hemester. I det avseendet är ett hemma SPA inte bara en värdehöjare lyx och bekvämlighetsfaktor, det är en del av helhetskonceptet som utgör Sveriges mest moderna Ekohus.  

 

En del av källarvåningen blev således spa med dusch och bastu och intilliggande gym / relax. Spa rummet utgör också extra badrum och toalett som ligger i anslutning till gästrummet eller om man i framtiden vill göra om för att hyra ut en del av huset.  Här hittas "Tessla duschen" som med sensorer analyserar vattenkvalitén 20 gånger per sekund, renar vattnet sparar upp till 80% av energiförbrukningen och 90% av vattenförbrukningen.  

Läs vårt blogginlägg om vi hur byggde bastu och spa. 

öppen dörr.jpg

En titt in i badrum och spa i Eco Now House. Dörren är i massivt trä från Ekstrands. I Bild ser vi även Duschtoaletten Aqua Clean Tuma med uppvärmd toasits, automatisk locköppning, luktutsug och "nödbelysning" ett diskret led ljus aktiveras när man närmar sig så man inte behöver tända hela badrummet vid toabesök på natten. Dusch toaletten bidrar till att spara in på toapapper men ger överlag en mer hygienisk och behaglig upplevelse. 

Nedre badrummet

Klicka för större bild samt info

Bastu

Klicka för större bild samt info

bottom of page