top of page
ca9a21af760687bba706ddb754eaa623.jpeg

5 heta tips på hållbar inredning 
- vart du hittar dem & hur mycket de kostar

PIET HEIN EEK 

Holländsk hyllad designer som jobbar med återvunnet material och spillmaterial. Bordet tillvänster heter Scarp Table och består av olika överblivna spilldelar. Smart, snyggt, hållbart och väldigt pricy. Beroende på storlek så får man pynta upp runt 100 000 kr för detta bord. Finns inte helt otippat på NK. Dock inte den värsta dyrgripen på denna  top 5 lista :)

BY CREA 

Svensk design och produktion när den är som bäst. 

By Crea jobbar närproducerat och med material som är lätta att återvinna. Utsökt stilren design enligt oss. Pris för barstol likt den i bild från 2595 kr

By Crea handlar du direkt på webbsidan www.by-crea.com 

Håll dock utkik på vår webbsida för kampanjkoder och erbjudanden. 

img-1-2.jpeg

RIMADESIO 

En klar favorit. Denna Italienska producent av exklusiv inredning jobbar med lokala material som går återvinna till 100% och driver sin fabrik med solel. En av väldigt få producenter som jobbar med 100% återvunnen aluminium. 

Designfaktorn är en klass för sig med produkter som håller för generationer. Bortsett från priset så blir det inte bättre än så här. 

Garderob i stil med bilden ca 250 000 kr. 

Hittas på utmärkta designbutiken Geco i Stockholm. 

IMG_Dress-bold_16.jpeg
104482.jpeg

Även bland de större möbeljättarna börjar vi hitta allt bättre miljöval. En aktör som växlat upp rejält senaste tiden är MIO som nu har flera Svanenmärkta kollektioner. 

På bild syns soffan Harper som nu finns som Svanenmärkt. Pris 3sitsoffa ca 12 000 kr 

HÄSTENS 

Hästens körde länge Svanenmärkt, lite oklart om de bryr sig om den certifieringen numera, det är alla fall inget de skyltar med. Modellen heter Grand Vividus och har komfort, hantverk och lyx som ledord, Hållbarhet är inte ens med. Men denna skönhet har sina alldeles egna unik egenskaper som kvalificerar att vara med på denna lista. Sängen är helt handgjord, läderdetaljerna är naturligt färgade helt utan kemikalier och sängen utlovas hålla sin extremt höga kvalitet minst 50 år! 

Priset är ca 3 800 000 kr och återfinns bla hos Sängvaruhuset

hastens-ferris-rafauli-grand-vividus-bed
bottom of page